Fet a mà vins, un projecte artesanal
Vins elaborats amb una cura i un respecte màxim
FetaMà vins neix el 2019 per herència d’una de les més antigues i millors parcel·les del llegat familiar. Una vinya antiga, de tant sol 1 ha. plantada fa uns 75 anys on majoritàriament arrelen els antics ceps de Malvasia de l’Empordà, amb alguna Carinyana, Garnatxa i Monastrell, entre d’altres.
Situada a Vall-llobrega, voltada d’un entorn boscós al peu de les Gavarres-est, a 25m i a 3km del mar, on la flora i la fauna hi ténen un paper important.
Allà es decideix recuperar una manera de treballar la vinya, com antigament es feia, manualment, tenint cura cep a cep de les seves necessitats, practicant una viticultura totalment ecològica amb tendència biodiàmica, amb un respecte màxim.
Uns raïms, fermentats a la mateixa vinya, amb els propis llevats, sense luxes, sense afegits, sense filtres, recuperant pràctiques d’altres generacions adaptades als coneixements actuals i acabats en recipients de materials que no en maquillen el resultat.
FetaMà, és un projecte personal amb l’objectiu de seguir aprenent de cada anyada per tal d’obtenir el màxim de representació del paisatge i la manera de fer, dins de cada ampolla, uns vins vius.
Marta Arenas, una apassionada de la vinya i els vins
El 1999, després de finalitzar els estudis universitaris d’enologia, donem forma i reorientació al projecte familiar de vitivinicultura de Can Sais, on fins el 2015 esdevé un gran projecte de vida i d’aprenentatge constant.
Al 2016, com a MartaWine, inicio una nova etapa professional molt engrescadora i enriquidora, de compartir en espais diversos, el què hi ha darrera cada ampolla de vi.
Des del 2018 a més he pogut explicar tot allò que he anat i vaig aprenent dia a dia, amb qui m’ha obert les portes de les seves vinyes i celler i ha confiat en una sencilla manera de fer.
Després de 25 veremes a l’esquena el meu hàbitat natural és el territori baix empordanès i actualment em podeu trobar posant el meu granet de sorra en altres projectes com Bodega Mas Oller, Celler Brugarol, La Natural Wine, Clos Quelet i altres que van agafant forma.